Een Gids Voor Coworking Spaces

Coworking-ruimtes zijn een opstelling waarbij meerdere werknemers van verschillende bedrijven in een gemeenschappelijk kantoorgebouw werken, waardoor zowel kostenbesparing als gemak mogelijk is bij het gebruik van gemeenschappelijke apparatuur, zoals nutsvoorzieningen, communicatiediensten en kantoorbenodigdheden, en in veel gevallen extra voorzieningen zoals pakketbezorging en diensten voor werknemers en bewaring. Dit soort opstelling is tegenwoordig niet ongebruikelijk, sterker nog, meer bedrijven kiezen ervoor om meerdere werkplekken in hetzelfde gebouw te hebben.

Coworking-ruimtes zijn erg handig voor werknemers, vooral als het gaat om het plannen van vergaderingen en conferenties, terwijl werknemers hun dagelijkse werkzaamheden kunnen voortzetten zonder zich zorgen te hoeven maken dat ze vast komen te zitten in een druk kantoorgebouw of wachten om te worden opgeroepen voor een vergadering. In sommige gevallen fungeren deze ruimtes ook als ontmoetingsplaats of vergaderlocatie voor alle medewerkers van een bedrijf, waarbij elke persoon een vergadertafel en een microfoon krijgt om als individuele spreker te gebruiken voor zijn of haar eigen presentatie, met de sprekerstafel wordt gebruikt om visitekaartjes en andere herinneringen vast te houden die nodig kunnen zijn tijdens de presentatie.

Veel werkruimtes bieden ook een scala aan voorzieningen voor hun klanten. Ze kunnen faciliteiten bieden zoals computerwerkstations en printers, gratis internettoegang en internetcaf├ęs, of internetverbindingen via draadloze technologie├źn. Sommige gebouwen bieden zelfs faciliteiten zoals wasfaciliteiten, een fitnessruimte, wasservice, videogames, videotheekwinkels, beveiligings- en veiligheidssystemen, sportscholen, een zwembad, verkoopautomaten en een restaurant. Deze werkruimtes worden in de meeste gevallen maandelijks verhuurd en hanteren vaak verschillende tarieven afhankelijk van het aantal dagen dat ze worden gebruikt en de geboden faciliteiten.

Coworking-ruimtes worden over het algemeen in verschillende delen van het gebouw opgezet, waarbij elke sectie zijn eigen specifieke doel heeft. In de meeste gevallen zijn deze ruimtes toegankelijk via trappen en liften, waardoor medewerkers gemakkelijk toegang hebben tot de verschillende ruimtes. Sommige mensen gaan zelfs zo ver dat ze telefoontoestellen installeren om hun collega's en klanten rechtstreeks te kunnen bellen, zonder van de ene sectie naar de andere te moeten rennen. Soms bevatten deze ruimtes zelfs parkeerterreinen en parkeerstructuren zodat werknemers hun auto en andere bedrijfsuitrusting tijdens hun verblijf kunnen parkeren.

Tegenwoordig zijn er zelfs werkplekken in de bedrijfsgebouwen zelf, al is dit meestal alleen gereserveerd voor grotere organisaties. De meeste van deze gebouwen hebben speciale vergaderruimten en vergaderruimten, zodat de bazen op een georganiseerde manier vergaderingen kunnen houden. Om aan de behoeften van hun werknemers te voldoen, verhuren deze grote organisaties deze kamers aan degenen die de cabines of andere kleine kantoren in het gebouw zullen bezetten.

High-end werkplekken zijn vrij luxueus, meestal uitgerust met grote LCD-monitoren, draadloze breedband, audioapparatuur en een koelkast, terwijl standaardunits zijn uitgerust met een paar planken voor het bewaren van bestanden, terwijl kleinere zijn uitgerust met slechts een paar planken en een bureau. Als het gebouw groot genoeg is voor meer dan twee personen, zijn sommige zelfs uitgerust met vergaderzalen, vergadertafels, telefoons, computers, faxen en teleconferentieapparatuur.

Bedrijven steunen door middel van een website, dat kan vanaf nu voor de ondernemers in Berlaar. Berlaar behoort tot het gerechtelijk kanton Heist-op-den-Berg en het kieskanton Lier. Via de website ondernemers Berlaar vind je een overzicht van ondernemers.

Ook interessant

Office

Management gaat niet alleen over het afhandelen van de interne zaken van het kantoor. In een grote organisatie, ook al is het maar een kleine, moet h ...

Lees verder

Kantoorinrichting

Kantoor Decoraties: Hoe om te Kiezen van kantoormeubilairAls je klaar bent met uw andere kantoorruimtes, waarom niet overwegen het versieren van een k ...

Lees verder

Kantoor huren

Huur kantoorruimte voor Uw BedrijfGezien om te huren kantoorruimte is een belangrijke beslissing, vooral als het is voor meer dan een bedrijf. Veel be ...

Lees verder