Bodemanalyse - Haar Rol in de ruimtelijke ordening

Bodemonderzoek is een belangrijk onderdeel van het bodembeheer. Het omvat de analyse van de bodem alsmede de structuur en samenstelling. Het wordt gebruikt in de land-management proces om de toestand van de bodem, zijn functies, chemie en de stabiliteit van het, haar vermogen om water en voedingsstoffen te behouden, en de mate van vruchtbaarheid te begrijpen. Het helpt om te beslissen welke maatregelen moeten worden genomen om de bodem productiever te maken.

Bodemonderzoek

Analyse van de bodem begint met de bereiding van de bodem. Het omvat: dumping, wassen, snijden, schillen, het samenpersen en verpakken van de bodem. Dumping is de verwijdering van de bodem materialen en spoelen het weg zodat de grond kan worden beoordeeld en onderzocht. Wassen omvat het afstrippen van organische stoffen die bacteriƫn of andere plagen die schade aan de bodem kan toebrengen bevatten.

Paal breken is het breken van de grond in kleine deeltjes. De palen worden dan geladen en verspreid op de grond. Verdichten omvat het samendrukken van de grond met behulp van zware machines, zoals rollen, torsie troffels, schoppen, trilrollen, torsie tanden, brekers en overhead aarde persen. Het is de verweking van de grond door verdichten door het breken van het materiaal in kleinere deeltjes.

Indien een grote hoeveelheid bovengrond van het oppervlak vuil is verwijderd, wordt het bekend als bulkgrond. Dit kan een enorme impact op de productiviteit van het gebied.

Kluiten zijn de verdicht vuil dat niet houden aan de bodemstructuur. Ze zijn niet zo veel dat ze veranderen in humus verdicht. Humus bestaat uit rottend organisch materiaal, dat wordt beschouwd als vruchtbare grond. De meeste grondsoorten bevatten veel humus, maar het is meestal weggespoeld in de loop van de landbouw.