Deze vaardigheden zijn van onschatbare waarde voor zowel u als uw bedrijf.

Wanneer je het juiste outplacementbedrijf kiest voor je tijdelijke functie, heb je de meeste kans om te slagen in het vinden van een vaste baan. Je hebt de expertise en vaardigheden om je op de hoogte te brengen van de arbeidsmarkt. Bovendien stelt het u in staat uw salaris te verhogen.

De laatste overweging bij het kiezen van een outplacementbureau is ervoor te zorgen dat ze geaccrediteerd zijn bij de American Placement Service. De APS is de op twee na grootste plaatsingsdienst in het land. Naast het helpen van mensen bij het vinden van werk, geeft het APS werkgevers ook inzicht in het plaatsingsproces voor hun werknemers. Ze zijn verplicht om een ​​up-to-date database met plaatsingsmogelijkheden voor hun leden bij te houden.

Als de outplacementbedrijven die u kiest geen lid zijn van de APS, wilt u misschien heroverwegen. Veel van deze bedrijven zullen u nog steeds waardevolle hulp bieden tijdens uw zoektocht naar werk. en kan u waardevol advies en ondersteuning geven terwijl u werkt aan het vinden van uw nieuwe baan.

Welke optie u ook kiest, onthoud dat uw potentiële baan niet eindigt nadat u het uitzendbureau hebt verlaten. De volgende stap is om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. en netwerken met je vroegere en huidige baan. Om dit te doen, moet u proactief zijn.

Uw vroegere, huidige en toekomstige werkgevers kunnen u helpen bij het vinden van een nieuwe baan. als je volhardend bent over de mensen die je bij de uitzendbureaus hebt ontmoet. Zorg ervoor dat u ze belt of e-mailt en vragen stelt en ontdek wat ze te bieden hebben om u te helpen slagen bij het zoeken naar werk.

.